.

Izgradnja Kazneno-popravnog zavoda Igman (KPZ Igman) projekat je koji se realizuje u skladu sa najsavremenijim standardima. Prostorije KPZ-a će sadržavati više fukcionalno povezanih objekata - paviljona sa 150 zatvorskih ćelija kapaciteta oko 300 zatvorenika kao i posebno odvojenu upravnu zgradu.

Prostor će biti opremljen savremenom opremom, a sredstva za izgradnju u iznosu od  4,6 miliona eura obezbijedila je Vlada FBiH i Evropska unija.
S obzirom na važnost ovog objekta za  sarajevski Općinski sud, predsjednik Damir Batotić posjetio je 02.11.2022. godine KPZ Igman zajedno sa Farukom Zubčevićem, direktorom KPZ-a Sarajevo. Tom prilikom je direktor Zubčević informisao predsjednika suda o dinamici radova, funkcionalnosti izgrađenih objekata, naglašavajući da će se izmještanjem prostorija KPZ-a iz centra grada, pored unapređenja uslova smještaja lica lišenih slobode, poboljšati i sigurnosni uslovi za rad.
Puštanjem u rad KPZ-a Igman potpuno će se riješiti problem prebukiranosti KPZ-a Sarajevo, a prostorije u ulici Branilaca Sarajeva, u kojima se trenutno nalazi KPZ Sarajevo, bit će ustupljene na korištenje sarajevskom Općinskom i Kantonalnom sudu te Sudskoj policiji Federacije BiH čime će se poboljšati uslovi za rad navedenih institucija i povećati kapaciteti prostorija za zadržavanje lica lišenih slobode. Osim navedenog,  izmještanje prostorija KPZ-a iz jezgre centra grada, znatno će se poboljšati i sigurnosni uslovi za rad KPZ-a.

 DBAtotic205

Poštovane/i,

Dobrodošli na web stranicu Općinskog suda u Sarajevu. Naš osnovni zadatak je dosljedno sprovođenje principa zakonitosti i ustavnosti te neovisno i transparentno postupanje u svim sudskim postupcima.
Cilj nam je da učesnicima u postupcima koji se provode pred ovim sudom omogućimo kvalitetnu i blagovremenu pravnu zaštitu uz poštivanje principa jednakosti svih pred zakonom kao i uspostavljanje povjerenja građana u objektivno i nepristrasno postupanje sudija u svim predmetima.
Iskreno se nadamo da ćete na našoj web stranici pronaći potrebne informacije, a informacije koje se ne nalaze na istoj, dobiti putem naših telefonskih linija.
Vaša mišljenja, prijedloge i sugestije o web stranici možete dostaviti putem emaila info@oss.ba

S poštovanjem,
Damir Batotić

 

 

 

 

 

stecaj