.

 

(Sarajevo, 16.08.2021.god.) - Za krivično djelo bludne radnje Općinski sud u Sarajevu izrekao maksimalna zakonsku kaznu u visini od 5 godinaKantonalni sud u Sarajevu potvrdio je prvostepenu presudu Općinskog suda u Sarajevu broj 65 0 K 781637 19 K od 04.12.2020. godine, postupajućeg sudije Srđana Skoke, kojom je optuženi K.F. pravomoćno osuđen na pet godina zatvora, što predstavlja maksimalnu kaznu predviđenu Krivičnim zakonom FBiH, a zbog počinjenog krivičnog djela bludne radnje prema djetetu iz člana 208., stav 2., u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakona FBiH, sve u vezi sa članom 55. istog Zakona.

            

PRESS SLUŽBA OPĆINSKOG SUDA U SARAJEVU

 

Dobrodošli na web stranicu Općinskog suda u Sarajevu

Na našoj stranici možete pronaći informacije o Općinskom sudu u Sarajevu, organizaciji, nadležnostima, strukturi i o ostalim relevantnim podacima.

Naš rad predstavlja simbiozu pregalaštva i humanosti kako bi  naši klijenti, građani, imali što objektivniju i funkcionalniju uslugu.

Modernizacijom i profesionalnijim pristupom upravljanju i organizaciji rada Općinskog suda nastojimo biti točak promjena u cjelokupnom pravosuđu jer smo svjesni činjenice da je uspjeh Općinskog suda u Sarajevu istovremeno i uspjeh pravosudne i ekonomske reforme u Bosni i Hercegovini.

Vaši komentari, mišljenja i prijedlozi o web stranici su dobrodošli!

Nadam se da ćete posjetom našem web sajtu pronaći sve neophodne informacije koje Vam trebaju.

S poštovanjem,
Janja Jovanović

 

 

 

 

 

stecaj