.

 

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) je na sjednici održanoj 15. i 16. Septembra  2020. godine donijelo odluke o imenovanju nosilaca pravosudnih funkcija u Bosni i Hercegovini. Tom prilikom imenovane su i sudije Općinskog suda u Sarajevu i to:

Sakić Muris, na poziciju sudije Općinskog suda u Sarajevu;

Bejtović-Janušić Adela, na poziciju sutkinje Općinskog suda u Sarajevu;

Lučić Milica, na poziciju sutkinje Općinskog suda u Sarajevu;

Banduka Nenad, na poziciju sudije Općinskog suda u Sarajevu;

Kulenović Nermina, na poziciju sutkinje Općinskog suda u Sarajevu;

Kršlak Edina, na poziciju sutkinje Općinskog suda u Sarajevu;

Mirjanić Dragan, na poziciju sudije Općinskog suda u Sarajevu;

Skoko Predrag, na poziciju sudije Općinskog suda u Sarajevu;

Mušinović Armina, na poziciju sutkinje Općinskog suda u Sarajevu;

Krivić Azra, na poziciju sutkinje Općinskog suda u Sarajevu;

Karahmetović Mirsada, na poziciju dodatne sutkinje Općinskog suda u Sarajevu;

Trumić Anel, na poziciju dodatnog sudije Općinskog suda u Sarajevu;

Janja Jovanović, predsjednica Općinskog suda u Sarajevu, održala je 16.10.2020. godine sastanak sa novoimenovanim sudijama. Nakon pozdravne riječi, predsjednica je prisutnima poželjela sreću u budućem radu te istakla da je zaista velika čast, ali i odgovornost biti dio ovakvog jednog velikog kolektiva kao što je to sarajevski Općinski sud.

Predsjednica je prisutne ukratko informisala o radu sarajevskog Suda, o budućim planovima i aktivnostima koje će se poduzeti s ciljem efikasnijeg i bržeg rješavanja sudskih predmeta i postizanja ažurnosti u svim referatima te ih obavijestila na kojim će referatima novoimenovane sudije biti raspoređene. 

IMG 6736

Inače, pri donošenju odluke o imenovanju na poziciju sudije ili stručnog saradnika VSTV BiH je uzeo u obzir kriterije poput: stručnog znanja, radnog iskustva i radnih rezultata; stručne sposobnosti zasnovane na dosadašnjim rezultatima u karijeri; sposobnosti da nepristrasno, savjesno, marljivo, odlučno i odgovorno obnaša dužnosti u okviru funkcije za koju se prijavljuje; odnosa sa radnim kolegama, ponašanja van posla, profesionalne nepristranosti, ugleda i iskustva na rukovodećim poslovima. Pri imenovanju, VSTV BiH primjenjuje odgovarajuće ustavne odredbe kojima se uređuju jednaka prava i zastupljenost konstitutivnih naroda i ostalih te poštuje ravnomjernu zastupljenost spolova

Novoimenovane sudije stupile su na dužnost 15.10.2020. godine.  

 

Dobrodošli na web stranicu Općinskog suda u Sarajevu

Na našoj stranici možete pronaći informacije o Općinskom sudu u Sarajevu, organizaciji, nadležnostima, strukturi i o ostalim relevantnim podacima.

Naš rad predstavlja simbiozu pregalaštva i humanosti kako bi  naši klijenti, građani, imali što objektivniju i funkcionalniju uslugu.

Modernizacijom i profesionalnijim pristupom upravljanju i organizaciji rada Općinskog suda nastojimo biti točak promjena u cjelokupnom pravosuđu jer smo svjesni činjenice da je uspjeh Općinskog suda u Sarajevu istovremeno i uspjeh pravosudne i ekonomske reforme u Bosni i Hercegovini.

Vaši komentari, mišljenja i prijedlozi o web stranici su dobrodošli!

Nadam se da ćete posjetom našem web sajtu pronaći sve neophodne informacije koje Vam trebaju.

S poštovanjem,
Janja Jovanović

 

 

 

 

 

 

Intervju

1505tvsa

TVSA, Dnevnik 18:30, 5.04.2021.g.

FTV, Federacija danas 29.03.2017.g.


BHT, Politički magazin 22.03.2017.g.


FACE TV, Centralni dnevnik 12.06.2015.g.

 

Bilteni suda

 

bilt24052021

Broj 32, Maj 2021.