.

 

U Multimedijalnoj sali sarajevskog Općinskog suda 05.01.2021. godine održana je obuka na temu „Primjena Pravilnika o ocjenjivanju državnih službenika“. Obuka je održana u organizaciji Agencije za državnu službu FBiH, a namijenjena je rukovodećim državnim službenicima i šefovima odsjeka koji učestvuju u postupku ocjenjivanja.

Cilj obuke bio je ojačati kapacitete učesnika u primjeni  “Pravilnika o ocjenjivanju državnih službenika („Službene novine Kantona Sarajevo,“ broj 50/17) i Zakona o namještenicima („Službene novine Federacije BiH“ broj /05 ), a  koji se odnose na ocjenjivanje namještenika.  

Tokom predavanja učesnici su imali priliku da kroz grupni rad i praktične primjere pređu pravni okvir i faze u postupku ocjenjivanja državnih službenika i namještenika, demonstriraju postupak i način postavljanja ciljeva i mogućnost redefiniranja istih, način utvrđivanja ocjena, žalbeni postupak i najčešće nedoumice u postupku ocjenjivanja te u konačnici povezivanje individualnih ciljeva sa ciljevima organizacije u cjelini.   

IMG 6791

 DBAtotic205

Poštovane/i,

Dobrodošli na web stranicu Općinskog suda u Sarajevu. Naš osnovni zadatak je dosljedno sprovođenje principa zakonitosti i ustavnosti te neovisno i transparentno postupanje u svim sudskim postupcima.
Cilj nam je da učesnicima u postupcima koji se provode pred ovim sudom omogućimo kvalitetnu i blagovremenu pravnu zaštitu uz poštivanje principa jednakosti svih pred zakonom kao i uspostavljanje povjerenja građana u objektivno i nepristrasno postupanje sudija u svim predmetima.
Iskreno se nadamo da ćete na našoj web stranici pronaći potrebne informacije, a informacije koje se ne nalaze na istoj, dobiti putem naših telefonskih linija.
Vaša mišljenja, prijedloge i sugestije o web stranici možete dostaviti putem emaila info@oss.ba

S poštovanjem,
Damir Batotić

 

 

 

 

 

stecaj