.

 

Vršeći redovne analize rezultata rada Općinskog  suda u Sarajevu, broja zaprimljenih zahtjeva, broja stranaka koje ulaze u zgradu suda i gužve koje se pri tome stvaraju, utvrđeno je da se najveće gužve kontinuirano stvaraju na šalterima suda u periodu od 09.00 do 13.00 sati. 

 Posebno je primijećeno da veliki broj stranaka ispred Zemljišnoknjižnog ureda čeka u jutarnjim satima, prije početka rada Suda.  

830 935
 Slika 1. 16 stranaka  Slika 2. 37 stranaka
1130 135
Slika 3. 17 stranaka Slika 4. 1 stranka
1400  
Slika 5. nema stranaka  

Cijeneći navedeno, a s obzirom na pogoršanu epidemiološku situaciju u Kantonu Sarajevo, radi zaštite zdravlja stranaka (građana) i kako bi se spriječilo širenje zaraze izazvane Coronavirusom, Općinski sud u Sarajevu poziva građane, zastupnike i punomoćnike da svoje obaveze, u skladu sa mogućnostima, pokušaju završiti u vremenu poslije 12.00 sati kada je gužva znatno manja (isto se može vidjeti iz priloženih fotografija).

 

Sud napominje da je rad sa strankama od 09.00 do 15.00 sati. 

Kako bi se reducirao broj stranaka u zgradi suda, a u svrhu suzbijanja širenja zaraze, napominjemo da sve informacije o stanju predmeta koji se vode pred ovim sudom, stranke u postupku mogu dobiti putem jedinstvenog pristupnog koda (JPK). Druge informacije stranke mogu dobiti putem kontakt telefona:

- Pisarnica za davanje informacija o stanju predmeta 033/567-726, e- mail Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ;

- Registar pravnih lica 033/567-727, e-mail Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ;

- Zemljišnoknjižni ured 033/567-728, e-mail Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ; ili www.e-grunt.ba

- Odjeljenje za sporove male vrijednosti Ilidža 033/627-559;

- Odjeljenje za rješavanje po vjerodostojnoj ispravi Grbavica 033/815-081;

- Kabinet predsjednice suda 033/567-700;

- Centrala suda 033/567-680.

Informacije o odgodama ročišta sudu se mogu dostaviti putem faksa 033/208-993 ili putem e-maila Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Zbog velikog broja zaraženih i pogoršane epidemiološke situacije u Kantonu Sarajevo još jednom podsjećamo i apelujemo na građane da za pribavljanje potrebnih informacija i vršenje uvida u predmete koriste jedinstveni pristupni kod, telefonske linije i e-mail adrese kad god je to moguće te da izbjegavaju dolazak u zgradu suda, osim kada je to zaista neophodno.

 

 DBAtotic205

Poštovane/i,

Dobrodošli na web stranicu Općinskog suda u Sarajevu. Naš osnovni zadatak je dosljedno sprovođenje principa zakonitosti i ustavnosti te neovisno i transparentno postupanje u svim sudskim postupcima.
Cilj nam je da učesnicima u postupcima koji se provode pred ovim sudom omogućimo kvalitetnu i blagovremenu pravnu zaštitu uz poštivanje principa jednakosti svih pred zakonom kao i uspostavljanje povjerenja građana u objektivno i nepristrasno postupanje sudija u svim predmetima.
Iskreno se nadamo da ćete na našoj web stranici pronaći potrebne informacije, a informacije koje se ne nalaze na istoj, dobiti putem naših telefonskih linija.
Vaša mišljenja, prijedloge i sugestije o web stranici možete dostaviti putem emaila info@oss.ba

S poštovanjem,
Damir Batotić

 

 

 

 

 

stecaj