.

 

S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju u Kantonu Sarajevo, a radi zaštite zdravlja uposlenika Općinskog suda u Sarajevu kao i zdravlja stranaka (građana) te s ciljem sprječavanja širenja zaraze izazvane koronavirusom, Janja Jovanović, predsjednica suda, donijela je izmjenu Naredbe 065-0-Su-002265 od 06.11.2020.g.

U skladu sa novom Naredbom broj 065-0-Su-002677 od  30.12.2020. godine, određuje se novo vrijeme za prijem stranaka i to od 09.00 do 15.00 sati.

Shodno navedenom, stranke neće moći ući u zgradu suda prije 09 niti poslije 15 sati, osim po pozivu suda.

 

Naredba stupa na snagu danom donošenja, a primjenjuje se od 04.01.2021.godine.

Naredbu Predsjednice suda možete preuzeti ovdje

 DBAtotic205

Poštovane/i,

Dobrodošli na web stranicu Općinskog suda u Sarajevu. Naš osnovni zadatak je dosljedno sprovođenje principa zakonitosti i ustavnosti te neovisno i transparentno postupanje u svim sudskim postupcima.
Cilj nam je da učesnicima u postupcima koji se provode pred ovim sudom omogućimo kvalitetnu i blagovremenu pravnu zaštitu uz poštivanje principa jednakosti svih pred zakonom kao i uspostavljanje povjerenja građana u objektivno i nepristrasno postupanje sudija u svim predmetima.
Iskreno se nadamo da ćete na našoj web stranici pronaći potrebne informacije, a informacije koje se ne nalaze na istoj, dobiti putem naših telefonskih linija.
Vaša mišljenja, prijedloge i sugestije o web stranici možete dostaviti putem emaila info@oss.ba

S poštovanjem,
Damir Batotić

 

 

 

 

 

stecaj