.

 

Direktorica Misije USAID-a u BiH Nancy Eslick uručila je 20.08.2020. godine predsjednici suda Janji Jovanović opremu namijenjenu Općinskom sudu u Sarajevu.

USAID pruža podršku u neometanom radu institucija pravosuđa kroz donaciju opreme za prevenciju širenja zaraze od COVID-19. Putem projekta Pravosuđe protiv korupcije, USAID partnerskim institucijama u pravosuđu donira zaštitnu opremu u ukupnoj vrijednosti $20.000 za sve institucije, koja će uposlenim služiti kao prevencija širenja zaraze u svakodnevnom radu. Maske za lice, sredstva za dezinfekciju, viziri te zaštitna odijela su već uručeni sudovima i tužilaštvima u Sarajevu, Mostaru, Zenici, Tuzli i Bihaću, te Banjaluci u 22 institucije.

Direktorica Misije USAID-a u BiH Nancy Eslick uručila je 20.08.2020. godine predsjednici suda Janji Jovanović opremu namijenjenu Općinskom sudu u Sarajevu. Osim uposlenih, svakodnevno kroz Općinski sud u Sarajevu, najveći sud u Bosni i Hercegovini,  prolazi veliki broj stranaka, te je zaštitna oprema uz preventivne mjere distance ključna za borbu protiv širenja zaraze. Povećani nivo opreza i preventivnih mjera dezinfekcije, te korištenje zaštitne opreme, će doprinijeti smanjenom riziku od širenja zaraze.

IMG 6654usaid

Moramo naglasiti da USAID, pored doniranja zaštitne opreme sudovima i tužilaštvima, pruža i podršku institucijama pravosuđa sa ciljem bržeg i efikasnijeg procesuiranja predmeta visokog nivoa korupcije i organizovanog kriminala, te u borbi protiv korupcije unutar samog pravosuđa.

Tokom pandemije, rad i svakodnevne aktivnosti su otežani, ali svakako najveći prioritet je zaštita na radu i spašavanje života. Do danas je američka vlada, prvenstveno putem USAID-a, osigurala preko 1,8 milijardi dolara pomoći za podršku ekonomskom, demokratskom i socijalnom napretku u BiH. Američka agencija za međunarodni razvoj predvodi napore američke vlade na zaustavljanju ekstremnog siromaštva uz promoviranje snažnijih demokratskih zajednica.

Za više informacija o USAID-u i projektima posjetite: www.usaid.gov

 

 

Dobrodošli na web stranicu Općinskog suda u Sarajevu

Na našoj stranici možete pronaći informacije o Općinskom sudu u Sarajevu, organizaciji, nadležnostima, strukturi i o ostalim relevantnim podacima.

Naš rad predstavlja simbiozu pregalaštva i humanosti kako bi  naši klijenti, građani, imali što objektivniju i funkcionalniju uslugu.

Modernizacijom i profesionalnijim pristupom upravljanju i organizaciji rada Općinskog suda nastojimo biti točak promjena u cjelokupnom pravosuđu jer smo svjesni činjenice da je uspjeh Općinskog suda u Sarajevu istovremeno i uspjeh pravosudne i ekonomske reforme u Bosni i Hercegovini.

Vaši komentari, mišljenja i prijedlozi o web stranici su dobrodošli!

Nadam se da ćete posjetom našem web sajtu pronaći sve neophodne informacije koje Vam trebaju.

S poštovanjem,
Janja Jovanović

 

 

 

 

 

 

Intervju

1505tvsa

TVSA, Dnevnik 18:30, 5.04.2021.g.

FTV, Federacija danas 29.03.2017.g.


BHT, Politički magazin 22.03.2017.g.


FACE TV, Centralni dnevnik 12.06.2015.g.

 

Bilteni suda

 

bilt24052021

Broj 32, Maj 2021.